Obama, mesaj ISTORIC pe Twitter şi Facebook după CÂŞTIGAREA unui nou mandat la Casa Albă: "Încă patru ani. Totul s-a întâmplat cu ajutorul vostru"

Barack Obama şi-a anunţat victoria pe Twitter şi Facebook marţi seara, în momentul în care posturile de televiziune ofereau rezultatele unor alegeri prezidenţiale care au fost marcate de la început până la final de utilizarea masivă a reţelelor sociale.

1096 afișări
Imaginea articolului Obama, mesaj ISTORIC pe Twitter şi Facebook după CÂŞTIGAREA unui nou mandat la Casa Albă: "Încă patru ani. Totul s-a întâmplat cu ajutorul vostru"

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate acestea s-au întâmplat mulţumită vouă. Mulţumesc", acesta a fost mesajul postat de Barack Obama marţi seara la ora 23.14 (06.14, ora României) prin intermediul căruia îşi anunţa victoria pe reţeaua socială Twitter chiar în momentul în care posturile de televiziune anunţau că a fost reales pentru un nou mandat la Casa Albă.

Câteva secunde mai târziu, Barack Obama semna el însuşi, cu iniţialele sale, un al doilea mesaj: "Suntem cu toţii împreună. Acesta este modul în care am făcut campanie şi aceasta este ceea ce suntem. Merci. -bo".

Dar mesajul care va rămâne probabil în istorie este cel pe care BarackObama l-a postat două minute mai târziu. "Încă patru ani", anunţă mesajul său, fiind însoţit de o fotografie a preşedintelui îmbrăţişând-o pe soţia sa, Michelle.

La numai o jumătate de oră din momentul în care a fost postat, mesajul a fost retransmis de către alţi abonaţi de aproape 300.000 de mii de ori.

Potrivit Buzzfeld, un site de Internet foarte popular în Statele Unite, acest mesaj a devenit cel mai popular din toate timpurile. Astfel, a luat locul unui mesaj al cântăreţului Justin Bieber, erou al adolescenţilor în Statele Unite şi în întreaga lume.

Aceeaşi fotografie şi acelaşi mesaj au fost difuzate simultan pe Facebook. Timp de oră, mai mult de un milion de persoane au dat "like" şi aproximativ 150.000 l-au redistribuit.

Toată seara, Barack Obama şi-a îndemnat suporterii să se mobilizeze pe Twitter, cerându-le să rămână la cozile de aşteptare, dacă se aflau în faţa unei secţii de votare, şi să-i îndemne pe amicii lor care locuiesc în statele-cheie să retransmită mesajul său, dacă fac "parte din #TeamObama".

Drept dovadă că reţelele sociale au fost foarte importante în cursa pentru Casa Albă este faptul că preşedintele a intervenit el însuşi marţi după-amiază pe site-ul de Internet Reddit, o reţea socială în vogă în Statele Unite, pentru a-i îndemna pe tineri să voteze.

În momentul anunţării victoriei lui Obama la ora 23.19 (06.19, ora României), 327.453 de mesaje pe minut au fost postate pe Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici