Oficial italian, după dezastrul de pe insula Ischia: Toată ţara este în pericol

Un important oficial italian a avertizat luni că întreaga ţară este "în pericol", după dezastrul de pe insula Ischia, ce a provocat moartea a opt persoane şi declanşând o luptă politică.

2216 afișări
Imaginea articolului Oficial italian, după dezastrul de pe insula Ischia: Toată ţara este în pericol

Cel puţin 94% dintre municipalităţile italiene sunt expuse riscului de inundaţii, alunecări de teren şi eroziune costieră, potrivit Departamentului de Protecţie Civilă din Italia. "Toată Italia este în pericol", a declarat Fabrizio Curcio, care conduce departamentul, într-un interviu pentru La Stampa publicat luni.

Dezastrul a fost raportat ca fiind cel mai grav care a lovit Ischia în ultimii 20 de ani, 126 de milimetri de ploaie căzând în şase ore. Patru persoane sunt încă dispărute.

Duminică, cabinetul premierului Giorgia Meloni a declarat starea de urgenţă pe insulă şi a aprobat 2 milioane de euro pentru a face faţă consecinţelor alunecării de teren.

Criticii spun că măsura guvernului vine prea târziu şi susţin că răspunsul politicienilor la dezastru este ipocrit, subliniind că o amnistie semnată de guvernul Ligii 5Stele în 2018 a acordat o amânare construcţiilor ilegale din ţară, în ciuda instabilităţii hidrogeologice a Italiei.

Primarul din Torino, Stefano Lo Russo, a declarat că "doare să vedem declaraţiile politicienilor care sunt responsabili de amnistia lansată de guvernul Mişcării 5 Stele în 2018, susţinută şi de Fraţii Italiei ai lui Meloni".

"Este şi mai trist că în această ţară forţele politice se ocupă de instabilitatea hidrogeologică doar atunci când se întâmplă tragedii de acest tip", a adăugat el.

Alunecarea de teren nu a fost singurul dezastru natural din Italia în această toamnă. Unsprezece persoane au murit în urma inundaţiilor în regiunea centrală Marche în septembrie, un eveniment despre care oamenii de ştiinţă au spus că a fost exacerbat de schimbările climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici