Oficial NATO: 10.000 de rachete sol-aer au dispărut din Libia

Un oficial militar de rang înalt din NATO a apreciat că s-a pierdut urma a cel puţin 10.000 de rachete sol-aer în Libia, informează duminică site-ul săptămânalului german Der Spiegel.

527 afișări
Imaginea articolului Oficial NATO: 10.000 de rachete sol-aer au dispărut din Libia

Oficial NATO: 10.000 de rachete sol-aer au dispărut din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Der Spiegel, preşedintele Comitetului militar care regrupează şefii de Stat Major din ţările NATO, amiralul Giampaolo Di Paola, a avut o reuniune secretă cu deputaţi germani luni, în cursul căreia a exprimat îngrijorările Alianţei Nord-Atlantice.

"Peste 10.000 de rachete sol-aer", care reprezintă "o ameninţare serioasă pentru aviaţia civilă", ar putea ieşi din Libia şi ajunge pe mâini greşite "din Kenya până la Kunduz" (Afghanistan), le-a spus amiralul, potrivit revistei.

Preşedintele Comitetului militar al NATO nu a făcut precizări cu privire la tipul şi capacităţile rachetelor respective.

Numărul evocat de amiralul Di Paola este dublu faţă de cel prezentat sâmbătă la Benghazi de un oficial militar al noului regim libian.

Aproximativ 5.000 de rachete sol-aer de tip SAM-7 lipsesc din depozitele fostului regim libian, a declarat generalul Mohamed Adia, un oficial din cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT). Din păcate, este posibil să fi ajuns la grupări din străinătate", a recunoscut oficialul militar libian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici