Oficiali sud-coreeni: Noul testul balistic efectuat de Coreea de Nord pare să fi fost un eşec

Coreea de Nord a efectuat, în dimineaţa zilei de marţi, un nou test balistic, care însă se pare că a eşuat, au declarat oficiali sud-coreeni, citaţi de agenţia de ştiri Reuters pe pagina electronică.

1087 afișări
Imaginea articolului Oficiali sud-coreeni: Noul testul balistic efectuat de Coreea de Nord pare să fi fost un eşec

Oficiali sud-coreeni: Noul testul balistic efectuat de Coreea de Nord pare să fi fost un eşec

Testul a avut loc de pe coasta de est a ţării, în apropiere de oraşul Wonson.

Agenţia de ştiri Yonhap din Coreea de Sud a relatat că Phenianul a încercat să lanseze o rachetă de tip Musudan, însă racheta ar fi explodat la scurt timp după decolarea de pe lansatorul mobil, potrivit unui oficial guvernamental sud-coreean.

În luna aprilie, Coreea de Nord a efectuat trei teste cu rachetele de tip Musudan, însă potrivit oficialilor americani şi sud-coreeni, toate au fost un eşec.

Japonia a plasat luni armata în stare de alertă în contextul riscului unui nou test balistic nord-coreean, mobilizând distrugătoare navale şi sisteme antirachetă Patriot în scopul doborârii oricărui proiectil care ar viza arhipelagul nipon

"Coreea de Nord nu dă semne că ar abandona dezvoltarea rachetelor nucleare, aşa că, vom continua să lucrăm îndeaproape cu SUA şi Coreea de Sud, şi vom monitoriza cu atenţie situaţia din Coreea de Nord", a declarat Gen Nakatani, ministrul japonez al Apărării.

Cu ocazia congresului Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord, care a avut loc la începutul acestei luni, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a promis că va continua programul de dezvoltare a arsenalului nuclear.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici