Oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume | Bucureştiul, locul 107 în clasament

Capitala austriacă Viena este oraşul care oferă cea mai bună calitate a vieţii din lume, potrivit unui raport anual al companiei de consultanţă Mercer, în timp ce Bucureştiul se află pe locul 107 în acest clasament, relatează site-ul agenţiei Reuters.

6535 afișări
Imaginea articolului Oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume | Bucureştiul, locul 107 în clasament

Palatul Schonbrunn din Viena

Raportul întocmit de Mercer cuprinde 231 de oraşe şi au fost luate în calcul o serie de criterii importante, precum mediul politic şi social (stabilitatea politică, criminalitatea, aplicarea legii); mediul economic (servicii bancare); mediul socio-cultural (starea mass-media şi cenzura, limitările privind libertatea de exprimare); sectorul medical (bunuri şi servicii medicale, boli infecţioase); recreere (restaurante, teatre, cinematografe, sporturi şi modalităţi de a-ţi petrece timpul liber); bunuri de consum (accesul la alimente, autoturisme); piaţa imobiliară (închirieri şi vânzări de locuinţe, servicii de întreţinere) şi mediul natural (climă, dezastre naturale).

În 2018, Europa are opt dintre primele 11 oraşe catalogate drept cele mai plăcute din lume. Germania şi Elveţia au fiecare câte trei oraşe, în timp ce Noua Zeelandă, Canada şi Australia au câte unul.

Cu o populaţie de 1,8 milioane de locuitori, Viena se află pe primul loc în acest studiu pentru al nouălea an la rând, oraşul fiind apreciat pentru scena culturală extinsă, asistenţă medicală de ultimă generaţie şi costuri moderate pentru locuinţe.

Capitala Austriei este urmată în acest clasament de oraşele Zurich (Elveţia), Auckland (Noua Zeelandă) şi Munchen (Germania), ultimele două aflându-se la egalitate pe locul al treilea.

Oraşul canadian Vancouver, aflat pe locul 5 al topului mondial, oferă cea mai bună calitate a vieţii în America de Nord. Singapore, pe locul 25 în lume, şi Montevideo, pe locul 77, sunt considerate cele mai bune oraşe din Asia, respectiv America Latină. Cea mai bună calitate a vieţii dintre statele africane s-a înregistrat în oraşul Durban (Africa de Sud), clasat pe locul 89 în lume.

La polul opus, oraşele cu cea mai precară calitate a vieţii din lume sunt Khartoum (Sudan), Port au Prince (Haiti), Sana'a (Yemen), Bangui (Republica Centrafricană) şi Baghdad (Irak) - pe ultimul loc în clasament.

Capitala României, Bucureşti, se află doar pe locul 107 în raportul întocmit de compania de consultanţă Mercer, fiind depăşită de oraşe precum Muscat (Oman), Bandar Seri Begawan (Brunei), Taichung (Taiwan), Taichung (Malaezia) sau Nagoya (Japonia).

Primele 20 de oraşe din lume cu cea mai bună calitate a vieţii sunt în ordine: Viena (Austria), Zurich (Elveţia), Auckland (Noua Zeelandă), Munchen (Germania), Vancouver (Canada), Dusseldorf (Germania), Frankfurt (Germania), Geneva (Elveţia), Copenhaga (Danemarca), Basel (Elveţia), Sydney (Australia), Amsterdam (Olanda), Berlin (Germania), Berna (Elveţia), Wellington (Noua Zeelandă), Melbourne (Australia), Toronto (Canada), Luxemburg (Luxemburg), Ottawa (Canada), Hamburg (Germania).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici