Pandemie de dezinformare. Ministrul Agriculturii dintr-o ţară promovează purtarea unui colier cu eucalipt pentru a vindeca de coronavirus

  • Ministrul Indoneziei pentru Agricultură a promovat purtarea unui colier care conţine o poţiune de eucalipt pentru a vindeca coronavirusul.
  • Teoria ciudată a fost depăşită de cea a guvernatorul din Bali: inhalarea aburului din arak fiert, un alcool tradiţional obţinut din nucă de nucă.
1151 afișări
Imaginea articolului Pandemie de dezinformare. Ministrul Agriculturii dintr-o ţară promovează purtarea unui colier cu eucalipt pentru a vindeca de coronavirus

Pandemie de dezinformare. Ministrul Agriculturii dintr-o ţară purtarea unui colier care conţine o poţiune de eucalipt pentru a vindeca de coronavirus

Mulţi influenţatori au împins, de asemenea, propriile leacuri minune în care se numără sesiuni cu vraci. Dezinformare de pe social media indoneziană, include şi un fals larg răspândit cum că termometrele provoacă leziuni cerebrale, relatează The New York Times.

În acest timp în care dezinformarea cuprinde Indonezia, ţara asiatică pierde constant teren în faţa pandemiei. Indonezia a raportat peste 108.000 de cazuri şi peste 5.130 de decese, depăşind China în ambele categorii.

Guvernul a avut dificultăţi în a furniza un mesaj constant, bazat pe ştiinţă, despre coronavirus şi boala pe care o provoacă, Covid-19.

70% dintre oameni nu folosesc măştile şi ignoră cerinţele de distanţare socială, potrivit guvernului.

Indonezia nu este singura ţară care se luptă cu dezinformarea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a numit explozia de informaţiilor false periculoase o „infopandemie”.

În Kenya, guvernatorul din Nairobi a împins coniacul ca un remediu miracol. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, au continuat să promoveze hidroxiclorochina, un medicament utilizat pentru tratarea malariei, ca remediu pentru coronavirus, în ciuda dovezilor medicale contrare.

Dar Indonezia este unică datorită populaţiei sale numeroase, a aşezării geografice pe mii de insule şi a mixului de identităţi culturale. Astfel este foarte dificil pentru guvern să pună în aplicare un plan clar şi unificat de combatere a virusului. Problemele logistice însă au fost agravate prin promovarea informaţiilor fale şi adesea periculoase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici