Papa Benedict al XVI-lea critică dur noile concepţii privind familia

Papa Benedict al XVI-lea a criticat vineri foarte dur noile concepţii privind familia care nu se bazează pe uniunea dintre un bărbat şi o femeie, afirmând că "în lupta pentru familie, este în joc chiar fiinţa umană", relatează AFP.

466 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict al XVI-lea critică dur noile concepţii privind familia

Papa Benedict al XVI-lea critică dur noile concepţii privind familia

În discursul de sfârşit de an de la Curia Romană, Papa Benedict al XVI-lea l-a citat pe larg pe marele rabin al Franţei, Gilles Bernheim, care în octombrie a criticat proiectul de lege al Guvernului socialist francez privind căsătoria între persoane de acelaşi sex şi posibilitatea de a adopta copii.

Papa a evocat "expunerea atent documentată şi profund emoţionantă" al rabinului Bernheim, care a "arătat că atingerea formei autentice a familiei, constituită dintr-un tată, o mamă şi un copil - o atingere la care suntem expuşi astăzi - ajunge la o dimensiune din ce în ce mai mare. Dacă, până în acest moment, am considerat drept cauză a crizei familiei o neînţelegere a esenţei libertăţii umane, în prezent, devine clar că este în joc viziunea existenţei însăşi, a ceea ce semnifică în realitate faptul de a fi o persoană umană".

"Copilul, a continuat Papa, a pierdut locul care îi revenea până în acest moment şi demnitatea specială care îi este proprie. Bernheim arată cum, din subiect juridic independent în sine, el devine acum un obiect, la care poţi avea dreptul şi care, ca obiect de drept, poate fi procurat".

În acest discurs tradiţional în care expune principalele preocupări ale Bisericii, Papa a denunţat "profunda falsitate a teoriei şi revoluţiei antropologice" a "genului", care apreciază că societatea şi educaţia determină sexul adevărat al unei persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici