Papa Francisc crede că Donald Trump nu este creştin doar pentru că se opune imigraţiei ilegale. Trump: Papa este un "pion" folosit de alţii

Papa Francisc crede că Donald Trump "nu este creştin" doar pentru că politicianul conservator a pledat pentru deportarea imigranţilor clandestini şi a promis că, dacă va deveni preşedinte al Statelor Unite, va construi un gard la frontiera cu Mexicul.

5380 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc crede că Donald Trump nu este creştin doar pentru că se opune imigraţiei ilegale. Trump: Papa este un "pion" folosit de alţii

Papa Francisc crede că Donald Trump nu este creştin doar pentru că se opune imigraţiei ilegale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"O persoană care se gândeşte doar să construiască ziduri, nu punţi, oricine ar fi, nu este creştin. Evanghelia nu spune aşa ceva", crede Papa Francisc, care tocmai a finalizat o vizită în Mexic.

Suveranul pontif a evitat totuşi să le facă recomandări alegătorilor americani dacă să voteze sau nu cu Trump.

Donald Trump, care este presbiterian şi este considerat favorit să reprezinte Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din SUA, a pledat pentru expulzarea musulmanilor şi a altor imigranţi aflaţi în ilegalitate, promiţând că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Trump: Papa Francisc este un "pion" folosit de alţii. Declaraţiile Papei despre mine sunt "ruşinoase"

Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în cursa prezidenţială din SUA, a criticat dur afirmaţiile Papei Francisc despre el, catalogându-le "ruşinoase" şi subliniind că el este un apărător al valorilor creştine, în timp ce şeful Bisericii catolice ar fi un "pion".

"Este ruşinos ca un lider religios să pună sub semnul întrebării credinţa cuiva. Sunt mândru să fiu creştin şi, în calitatea de preşedinte al SUA, nu voi permite atacarea şi slăbirea creştinismului", a reacţionat Donald Trump, conform ABC News.

"Niciun lider, cu atât mai puţin unul religios, nu ar trebui să aibă dreptul de a pune sub semnul întrebării religia sau credinţa cuiva. Acest Papă este folosit ca pion şi ar trebui să le fie ruşine că fac aşa ceva, mai ales când sunt implicate atât de multe vieţi omeneşti şi când imigraţia ilegală a luat o asemenea amploare", a subliniat politicianul american.

Donald Trump a subliniat că Papa Francisc este folosit ca "pion" de Guvernul Mexicului, explicând că liderul Bisericii Catolice, care a pledat pentru cauza imigranţilor, a auzit "doar o parte a poveştii".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici