Donald Trump: Îi voi privi în ochi pe copiii sirieni şi le voi spune că nu pot veni în Statele Unite - VIDEO

Magnatul Donald Trump, înscris în cursa pentru a reprezenta Partidul Republican în alegerile prezidenţiale, a spus că ar putea să îi privească în ochi pe copiii sirieni şi să le spună că nu pot veni în Statele Unite, relatează The Telegraph online.

4833 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Îi voi privi în ochi pe copiii sirieni şi le voi spune că nu pot veni în Statele Unite - VIDEO

Donald Trump: Îi voi privi în ochi pe copiii sirieni şi le voi spune că nu pot veni în Statele Unite (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Trump a făcut aceste declaraţii în timpul unui eveniment de campanie care a avut loc în oraşul Salem şi la care au participat aproximativ 200 de persoane.

Un bărbat din public a spus că locuieşte în oraşul Greenwich din statul Connecticut, unde Trump are o casă, şi că intenţionează să primească acolo familii de refugiaţi sirieni.

El l-a întrebat pe Trump dacă ar putea să "îi privească în ochi pe copiii de cinci, opt şi zece ani şi să le spună că nu pot merge la şcoală acolo".

Trump nu a ezitat în a spune că ar putea, răspuns care a atras aplauzele sălii.

"Îi voi privi în ochi şi le voi spune «nu puteţi veni». Mă voi uita în ochii lor", a răspuns Trump.

"Nu ştim de unde provin părinţii lor. Părinţii lor ar trebui să stea mereu cu ei, acest lucru este foarte important, dar nu ştim de unde provin părinţii lor, nu au documente. Ei ar putea fi membri ai reţelei Stat Islamic, ei ar putea avea legături cu această reţea. Ar putea fi un cal Troian (n.r. pentru terorişti). Dacă doi la sută dintre aceşti oameni sunt rău intenţionaţi, necazul este incredibil de mare", a mai avertizat Trump.

"Am o inimă mai mare decât oricine din această sală. Ceea ce facem este să alegem o regiune sau mai multe regiuni din Siria şi să construim acolo zone sigure", a adăugat el.

Donald Trump a mai declarat recent că, dacă va deveni preşedinte al SUA, va introduce simularea înecului şi "metode mult mai dure" de interogare a suspecţilor de terorism.

"Eu aş reintroduce tehnica simulării înecului", a declarat Donald Trump, în cursul unei dezbateri electorale republicane în statul New Hampshire.

"Şi nu numai atât. Voi introduce metode mult mai dure" de interogare a suspecţilor de terorism, a precizat Trump, criticat deja pentru o serie de afirmaţii cu caracter rasist şi xenofob.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici