Papa Francisc îi scrie lui Putin, care prezidează G20: "Adresez un apel de suflet să se abandoneze căutarea unei soluţii militare în Siria"

Papa Francisc i-a scis joi preşedintelui rus Vladimir Putin, îndemnând membrii G20 reuniţi la Sankt Petersburg "să nu rămână inactivi" în căutarea unei soluţii de pace şi "să abandoneze căutarea inutilă a unei soluţii militare", a anunţat Vaticanul.

727 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îi scrie lui Putin, care prezidează G20: "Adresez un apel de suflet să se abandoneze căutarea unei soluţii militare în Siria"

Papa Francisc îi scrie lui Putin, care prezidează G20: "Adresez un apel de suflet să se abandoneze căutarea unei soluţii militare în Siria" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În scrisoarea adresată lui Putin, în calitate de preşedinte al G20, Papa evocă inegalităţi economice şi sociale la nivel mondial şi condamnă "masacre inutile" în Orientul Mijlociu, lansând un apel împotriva oricărei soluţii militare, a precizat Federico Lombardi, purtătorul său de cuvânt.

"Liderilor prezenţi, fiecăruia în parte, îi adresez un apel de suflet să ajute la găsirea unor căi de depăşire a poziţiilor conflictuale şi să abandoneze căutarea inutilă a unei soluţii militare", scrie Papa Francisc.

Statele Unite şi Franţa intenţionează să efectueze atacuri aeriene limitate pentru a pedepsi regimul preşedintelui Bashar al-Assad care, în opinia lor, a folosit masiv gaze chimice împotriva populaţiei civile pe 21 august.

"Este necesar să existe un angajament înnoit faţă de căutarea, cu hotărâre şi curaj, a unei soluţii paşnice, prin dialog şi negociere între părţi, care să fie susţinută în mod unanim de către comunitatea internaţională", a adăugat Papa în scrisoarea adresată lui Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici