Papa Francisc şi Vladimir Putin, întâlnire la Vatican. Cei doi susţin o "soluţionare paşnică" a conflictului din Siria

Papa Francisc şi preşedintele rus Vladimir Putin s-au pronunţat luni pentru "privilegierea căii negocierilor" în găsirea unei "soluţii paşnice pentru conflictul" din Siria, a anunţat Sfântul Scaun în urma primei lor întâlniri.

675 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc şi Vladimir Putin, întâlnire la Vatican. Cei doi susţin o "soluţionare paşnică" a conflictului din Siria

Papa Francisc şi Vladimir Putin, întâlnire la Vatican. Cei doi susţin o "soluţionare pa şnică" a conflictului din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi au pledat "pentru favorizarea iniţiativelor concrete către o soluţie paşnică a conflictului" în Siria, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

Ei şi-au numit dorinţele "o soluţie care privilegiază calea negocierii şi implică diferitele componente etnice şi religioase, recunoscându-le rolul indispensabil în societate".

În cursul unei întâlniri de 35 de minute urmată de o altă întâlnire cu secretarul de Stat Pietro Parolin, preşedintele rus i-a mulţumit Papei Francisc pentru scrisoarea trimisă cu ocazia summitului G20 de la Sankt-Petersburg, în care Suveranul Pontif se declara împotriva unei intervenţii militare externe pentru oprirea conflictului.

"Situaţia critică a creştinilor din mai multe regiuni din lume, promovarea valorilor demnităţii persoanei, protecţiei vieţii umane şi a familiei" s-au numărat, de asemenea, printre temele abordate în discuţie.

Papa şi preşedintele rus au abordat şi alte "probleme de interes comun", "în special viaţa comunităţii catolice din Rusia şi contribuţia fundamentală a creştinismului la societate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici