Papa, întâlnire cu refugiaţi ucraineni în Ungaria

Papa Francisc s-a întâlnit sâmbătă, în Ungaria, cu ucraineni care au fugit din calea războiului, cărora le-a spus că „un viitor diferit este posibil”.

93 afișări
Imaginea articolului Papa, întâlnire cu refugiaţi ucraineni în Ungaria

Papa, întâlnire cu refugiaţi ucraineni în Ungaria

Potrivit Reuters, Papa Francisc s-a întâlnit cu aproximativ 600 de refugiaţi, săraci şi persoane fără adăpost în cadrul unei vizite la biserica Sfânta Elisabeta din Budapesta, în a doua zi a vizitei sale în Ungaria.

El a urmărit o trupă de cântăreţi romi maghiari. Suveranul Pontif a ascultat şi poveştile unor familii care au fost nevoite să fugă din calea războiului.

Oleg Yakovlev a povestit că el, soţia sa Lyudmila şi cei cinci copii ai lor au fost nevoiţi să părăsească Dnipro în urmă cu un an, după bombardamentele ruseşti.

„Am fost bine primiţi aici şi am găsit o nouă casă, dar mulţi au suferit şi încă suferă din cauza războiului", i-a spus Yakovlev papei.

De când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, milioane de refugiaţi au fugit prin Europa Centrală, inclusiv prin Ungaria, şi s-au mutat în alte ţări. Aproximativ 35.000 au solicitat statutul de protecţie temporară în Ungaria.

Papa Francisc a spus că exprimarea compasiunii pentru cei care suferă din cauza sărăciei şi a tragediilor este o parte integrantă a faptului de a fi creştin, chiar dacă cei aflaţi în nevoie sunt necredincioşi.

„Chiar şi în mijlocul durerii şi al suferinţei, odată ce am primit balsamul iubirii, găsim curajul necesar pentru a continua să mergem înainte: găsim puterea de a crede că nu este totul pierdut şi că un viitor diferit este posibil", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici