Parlamentarii francezi vor face practică în companii pentru a înţelege mai bine lumea afacerilor

Mai mulţi membri ai Parlamentului francez sunt interesaţi să facă practică în marile companii active în Franţa, precum L'Oreal, Vinci Construction, Pepsico France, Sanofi şi Total, pentru a înţelege mai bine mediul de afaceri, potrivit CNBC.

59 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii francezi vor face practică în companii pentru a înţelege mai bine lumea afacerilor

Parlamentarii francezi vor face practică în companii pentru a înţelege mai bine lumea afacerilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până în prezent, 15 parlamentari s-au arătat interesaţi de iniţiativa lansată de organizaţia Entreprise et Progres, însă numărul acestora ar putea creşte.

Parlamentarii vor putea face practică timp de o săptămână la una dintre cele 120 de companii afiliate Entreprise et Progres.

Obiectivul programului este să asigure membrilor legislativului o mai bună înţelegere a modului în care operează companiile private, astfel încât aceştia să poată lua cele mai bune decizii în chestiunile legate de economie.

Iniţiativa a fost lansată din cauza îngrijorării privind gradul de cunoaştere a sectorului privat în rândul parlamentarilor, care provin în cea mai mare parte din sectorul public, potrivit unui raport al centrului de cercetare En Temps Reel.

Raportul, publicat în decembrie anul trecut, a evidenţiat şi că 90% din parlamentari deţin şi alte funcţii politice, fără să aibă un loc de muncă în afara activităţii politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici