Parlamentul ucrainean a recunoscut Crimeea ca "teritoriu ocupat" temporar

Parlamentarii ucraineni au adoptat o lege privind protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor din teritorii ocupate temporar în Ucraina, relatează agenţia ucraineană Ukrinform în pagina electronică.

273 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ucrainean a recunoscut Crimeea ca "teritoriu ocupat" temporar

Parlamentul ucrainean a recunoscut Crimeea ca "teritoriu ocupat" temporar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 228 de parlamentari au votat marţi pentru această lege, potrivit agenţiei.

"Legea defineşte statutul de teritoriu ocupat temporar ca rezultat al agresiunii militare din partea Federaţiei ruse, stabileşte un regim legal special pe acest teritoriu, determină particularităţile activităţilor statului şi agenţiilor locale guvernamentale, întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor sub un asemenea regim, monitorizarea şi protejarea drepturilor omului şi libertăţilor, dar şi a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor juridice", se arată în nota de fundamentare a legii.

Autorul proiectului de lege, liderul grupului parlamentar al partidului Batkivşcina Serhi Sobolev, a declarat că legea reglementează situaţia cetăţenilor ucraineni care intră pe teritoriul ocupat temporar.

"Această lege stipulează că, atunci când intră pe teritoriul ocupat temporar, cetăţenii ucraineni nu au nevoie să le fie eliberat vreun permis. Intrările vor fi doar înregistrate", a spus Sbolev.

Preşedintele Vehovna Rada (Parlamentul ucrainean) Oleksandr Turcinov, totodată şeful interimar al statului, a declarat că va fi creat un Departament pentru teritoriile ocupate temporar în cadrul Cabinetului de Miniştri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici