Partidul fondat de Emmanuel Macron, prognozat să obţină o victorie categorică în turul doi al alegerilor-sondaj

Republica în Mişcare (REM), organizaţia politică înfiinţată de preşedintele francez Emmanuel Macron, se clasează pe primul loc în intenţiile de vot înaintea turului al doilea al scrutinului legislativ programat pe data de 18 iunie, arată un sondaj de opinie realizat de institutul Odoxa.

345 afișări
Imaginea articolului Partidul fondat de Emmanuel Macron, prognozat să obţină o victorie categorică în turul doi al alegerilor-sondaj

Partidul fondat de Emmanuel Macron, prognozat să obţină o victorie categorică în turul doi al alegerilor-sondaj (Imagine: Hepta)

Sondajul prognozează că alianţa între Republica în Mişcare (REM) şi MoDem va obţine între 430 şi 460 de mandate în Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului de la Paris, dintr-un total de 577 de locuri, informează agenţia de ştiri Reuters.

Formaţiunea conservatoare Republicanii ar urma să obţină 70-95 de mandate, Partidul Socialist (stânga) ar obţine 25-35 de locuri, în timp ce formaţiunea de extremă-dreapta Frontul Naţional şi-ar asigura 1-6 mandate.

Se estimează că prezenţa la vot în cel de-al doilea tur va scădea la 47%, comparativ cu nivelul de 48,71% înregistrat cu o săptămână înainte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici