Pasagerii unui avion Air France, rugaţi să facă chetă pentru alimentarea cu carburant

Pasagerii unui avion Air France au fost nevoiţi să facă chetă, la Damasc, pentru ca echipajul să poată plăti combustibilul.

4050 afișări
Imaginea articolului Pasagerii unui avion Air France, rugaţi să facă chetă pentru alimentarea cu carburant

Pasagerii unui avion Air France, rugaţi să facă chetă pentru alimentarea cu carburant (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Avionul a decolat de la Paris miercuri seara şi avea ca destinaţie aeroportul din Beirut (Liban), dar, din cauza unui incident armat, căpitanul a decis să aterizeze la Amman, în Iordania. Însă imediat şi-a dat seama că nu avea suficient combustibil pentru a ajunge la Amman, astfel că a fost nevoit să aterizeze la Damasc, unde au loc lupte între insurgenţi şi forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad.

La Damasc, echipajul nu a reuşit să utilizeze cardurile bancare pentru a plăti realimentarea cu combustibil pentru că Occidentul a impus sancţiuni financiare regimului Bashar Al-Assad. În această situaţie, piloţii i-au rugat pe cei 174 de pasageri să contribuie cu bani pentru alimentarea cu combustibil.

"Ne-au întrebat dacă putem contribui cu bani la realimentare. Au găsit o soluţie pentru a zbura spre Larnaca (Republica Cipru)", a declarat un pasager.

Avionul a ajuns în siguranţă în R.Cipru, dar Air France nu a precizat cum a fost soluţionată problema achitării carburantului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici