PAŞTELE CATOLIC - Papa Francisc: Hristos a înviat. Apelul suveranului Pontif în mesajul Urbi et Orbi - VIDEO

Papa Francisc a îndemnat credincioşii, în mesajul "Urbi et Orbi" transmis de Paşte, să primească harul Învierii lui Hristos, să transforme "ura în iubire, războaiele în pace" şi să protejeze cu responsabilitate planeta, creaţia lui Dumnezeu.

1523 afișări
Imaginea articolului PAŞTELE CATOLIC - Papa Francisc: Hristos a înviat. Apelul suveranului Pontif în mesajul Urbi et Orbi - VIDEO

PAŞTELE CATOLIC: Papa Francisc oficiază Sfânta Liturghie în faţa a mii de credincioşi, la Vatican (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Iată invitaţia pe care o adresez tuturor: să primim harul Învierii lui Hristos! Şi să îi cerem lui Hristos cel înviat să transforme moartea în viaţă, ura în dragoste, răzbunarea în iertare, războaiele în pace", a declarat Papa Francisc în mesajul "Urbi et Orbi" (adresat Romei şi lumii) rostit în 65 de limbi, inclusiv în română, în faţa a 250.000 de credincioşi adunaţi la Vatican pentru Sfânta Liturghie pascală, scrie Corriere della Sera.

"Dragi credincioşi, fraţi şi surori din întreaga lume, vă urez Paşte fericit! Hristos a înviat!", a continuat Suveranul Pontif.

"Paştele reprezintă exodul, trecerea omului din robia păcatului, de la rău, la libertatea dragostei, la bine. Oamenii trebuie să treacă şi acum prin acest exod, trebuie să traverseze acest deşert! Este vorba în special despre deşertul care este în interiorul oamenilor atunci când lipseşte iubirea de Dumnezeu şi de aproapele, când lipseşte conştiinţa faptului că suntem administratorii a ceea ce Dumnezeu a creat", a explicat Papa Francisc.

Şeful Bisericii Catolice a lansat un apel la pace în Orientul Mijlociu, între israelieni şi palestinieni, în Irak şi Siria.

"În contextul conflictelor sângeroase din Africa, mă rog pentru instaurarea păcii în Mali, Nigeria, Republica Democrată Congo şi Republica Centrafricană", a continuat Papa.

"Mă rog pentru pacea în întreaga lume, o lume divizată în continuare de avariţia celor care caută câştiguri facile, o lume rănită de egoismul care ameninţă viaţa umană şi familia, de egoismul care se manifestă în traficul de persoane şi în reducerea oamenilor la sclavie. O lume afectată de violenţele provocate de grupuri care fac trafic de droguri şi de exploatarea iraţională a resurselor naturale. Oamenii au responsabilitatea protejării creaţiei lui Dumnezeu. Pace Pământului pe care trăim! Hristos cel înviat să alineze suferinţele victimelor calamităţilor naturale şi să ne facă responsabili de creaţia Lui", a încheiat Papa Francisc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici