Patru angajaţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au fost ucişi în Republica Democrată Congo. Victimele lucrau în centre de urgenţe pentru Ebola

Patru membri ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au fost ucişi în Republica Democrată Congo, iar alţi cinci au fost răniţi într-un atac al forţelor rebele asupra a două centre de urgenţe pentru Ebola, a annţat joi OMS, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.

706 afișări
Imaginea articolului Patru angajaţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au fost ucişi în Republica Democrată Congo. Victimele lucrau în centre de urgenţe pentru Ebola

Patru angajaţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au fost ucişi în Republica Democrată Congo

 

Atacul s-a produs joi dimineaţă în estul Republicii Democrată Congo.

”Suntem mâhniţi că au murit oameni care îşi făceau făceau datoria pentru a salva viaţa altora”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS.”Lumea a pierdut nişte profesionişti curajoşi”, a adăugat acesta.

Printre victime se numără un membru al echipei de vaccinare împotriva Ebola, doi şoferi, oficiali locali, un membru ONU şi un poliţist.

”Ebola se retrăgea. Aceste atacuri vor contribui la apariţia bolii şi în consecinţă mai mulţi oameni vor muri”, a declarat şeful OMS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rd congo,
oms,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici