PCRM îl propune pe fostul guvernator al Băncii Naţionale drept candidat la preşedinţie

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) l-a propus pe Leonid Talmaci, fost guvernator al Băncii Naţionale, drept candidat la alegerile prezidenţiale de duminică, a anunţat miercuri deputatul Iurie Muntean, în urma hotărârii adoptate de Comitetul Central al partidului.

200 afișări
Imaginea articolului PCRM îl propune pe fostul guvernator al Băncii Naţionale drept candidat la preşedinţie

PCRM îl propune pe fostul guvernator al Băncii Naţionale drept candidat la preşedinţie (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Comuniştii susţin că au analizat mai multe candidaturi însă fostul guvernator al BNM este cel mai potrivit pentru această funcţie, relatează PRO TV Chişinău.

"Candidatul nu face parte din Parlament, este un profesionist recunoscut atât în R.Moldova, cât şi în afara ţării, care simbolizează statalitatea, stabilitatea şi previzibilitatea politicilor, care prin autoritatea poate fi garantul statului", a declarat Iurie Muntean.

PCRM urmează să le propună şi reprezentanţilor AIE această candidatură pentru o discuta în cadrul întâlnirii de miercuri. Chiar dacă Leonid Talmaci nu va fi susţinut de membrii AIE, el va fi votat de membrii PCRM, a declarat Muntean.

Înscrierea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale prevăzute pentru duminică se încheie joi, ora 19.00.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici