Pentagon: Moscova ştia că forţele rebele susţinute de SUA erau în zona bombardată de aviaţia rusă

Aviaţia rusă a bombardat ţinte aflate la est de fluviul Eufrat deşi autorităţile de la Moscova ştiau că în zonă se aflau forţe rebele siriene şi consilieri militari ai coaliţiei internaţionale anti-Stat Islamic, a transmis Pentagonul, potrivit site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

3333 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Moscova ştia că forţele rebele susţinute de SUA erau în zona bombardată de aviaţia rusă

Pentagon: Moscova ştia că forţele rebele susţinute de SUA erau în zona bombardată de aviaţia rusă

"Proiectile ruseşti au lovit o locaţie unde ruşii ştiau că se află membri ai Forţelor Democratice Siriene (SDF) şi consilieri ai coaliţiei", se afirmă într-un comunicat al Pentagonului.

"Câţiva luptători ai SDF au fost răniţi", a adăugat Pentagonul, precizând că nu s-au înregistrat victime în rândul consilierilor militari ai coaliţiei.

Forţele Democrate Siriene (SDF), o alianţă de miliţii kurde şi arabe care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, au anunţat că şase din luptătorii săi au fost răniţi în urma unor raiduri aeriene efectuate sâmbătă de avioane ruse şi siriene.

Forţele loiale preşedintelui Assad, susţinute de aviaţia rusă, şi o alianţă de forţe rebele kurde şi arabe, sprijinite de SUA, sunt implicate în operaţiuni ofensive separate împotriva poziţiilor reţelei teroriste Stat Islamic din provincia Deir ez-Zor.

Miliţiile relele siriene sprijinite de Statele Unite au anunţat că nu vor permite trupelor regimului preşedintelui Bashar al-Assad să opereze la est de fluviul Eufrat, însă Rusia a transmis că unităţi militare ale guvernului de la Damasc au traversat deja fluviul în zona oraşului Deir ez-Zor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici