Pentagon: SUA vor trimite o baterie Patriot şi o navă de asalt amfibiu în Orientul Mijlociu pentru a contracara ameninţările iraniene/ Un portavion şi mai multe bombardiere, pe drum

Statele Unite vor trimite o baterie de apărare antiaeriană Patriot şi nava de asalt amfibiu USS Arlington în Orientul Mijlociu, pentru a contracara ameninţările venite din partea Iranului, a anunţat vineri Departamentul Apărării de la Washington, potrivit agenţiei de ştiri The Associated Press.

5981 afișări
Imaginea articolului Pentagon: SUA vor trimite o baterie Patriot şi o navă de asalt amfibiu în Orientul Mijlociu pentru a contracara ameninţările iraniene/ Un portavion şi mai multe bombardiere, pe drum

Pentagon: SUA vor trimite o baterie Patriot şi o navă de asalt amfibiu în Orientul Mijlociu pentru a contracara ameninţările iraniene/ Un portavion şi mai multe bombariere, pe drum

"Secretarul interimar al Apărării (Patrick Shanahan) a aprobat mutarea navei USS Arlington (LPD-24) şi a unei baterii Patriot la Comandamentul Central al SUA (CENTCOM)," care are drept zonă de responsabilitate Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, se arată într-un comunicat al Pentagonului, citat de agenţia Tass.

"Aceste active se vor alătura grupului portavionului USS Abraham Lincoln şi unui grup de bombardiere al Forţelor Aeriene ale SUA în regiunea Orientului Mijlociu, ca răspuns la indiciile privind sporirea gradului de pregătire a iranienilor pentru efectuarea de operaţiuni ofensive împotriva forţelor americane şi a intereselor noastre", se mai arată în comunicat.

Pentagonul nu a oferit detalii suplimentare despre această operaţiune, însă un oficial american a declarat că decizia vine în contextul în care serviciile secrete au stabilit că iranienii au încărcat echipamente militare, inclusiv rachete, pe nave de mici dimensiuni.

La finalul anului trecut, SUA au retras bateriile Patriot din Bahrain, Kuwait şi Iordania. Până în acest moment nu este clar dacă Washingtonul va muta înapoi bateriile în aceste ţări.

Oficialii americani au anunţat duminică trimiterea în Orientul Mijlociu a unui portavion şi a mai multor bombardiere strategice de tip B-52, în contextul amplificării tensiunilor bilaterale.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici