Peste o sută de militari americani au suferit traumatisme cerebrale după atacul iranian din Irak

Armata Statelor Unite a anunţat luni o creştere cu 50% a numărului de militari americani diagnosticaţi cu traumatisme cranio-cerebrale în urma atacului iranian cu rachetă de luna trecută din Irak, peste o sută de militari primind acest diagnostic, informează Reuters.

3266 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de militari americani au suferit traumatisme cerebrale după atacul iranian din Irak

Peste o sută de militari americani au suferit traumatisme cerebrale după atacul iranian din Irak

Niciun militar american nu a fost ucis în urma atacului cu rachete lansat de Iran asupra bazei militare de la Ain al-Asad, din Irak, ca răspuns faţă de asasinarea generalului Qassem Soleimani la Bagdad, pe 3 ianuarie.

Potrivit informaţiilor prezentate anterior de către autorităţile de la Washington, 64 de militari fuseseră diagnosticaţi cu traumatisme cerebrale.

Pentagonul a informat, prin intermediul unui comunicat publicat luni, că până în prezent 109 militari au fost diagnosticaţi cu traumatisme cerebrale. Dintre aceştia 76 s-au întors deja la datorie.

Anterior, Armata americană informase că se aştepta la o creştere a numărului de militari diagnosticaţi cu această afecţiune, în condiţiile în care simptomele se pot manifesta cu întârziere.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a minimalizat problemele cu care se confruntă militarii, declarând că a auzit că aceştia „au avut dureri de cap şi alte probleme” în urma atacului, declaraţie pentru care a fost criticat de mai mulţi membri ai Congresului şi de reprezentanţi ai organizaţiilor veteranilor.

Mai multe organizaţii din domeniul medical au avertizat în repetate rânduri că aceste tipuri de traumatisme pot fi foarte periculoase şi pot duce la afecţiuni serioase, inclusiv comoţii cerebrale.

Din 2000 şi până în prezent, aproximativ 400.000 de militari au fost diagnosticaţi cu traumatisme cranio-cerebrale, potrivit informaţiilor publicate de Pentagon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici