Peste 150 de morţi şi 400 de dispăruţi în Indonezia, după cutremurul urmat de tsunami

Cutremurul cu magnitudinea de 7,7 înregistrat luni, urmat de un tsunami în insulele indoneziene din Oceanul Indian, a provocat moartea a 154 de persoane şi dispariţia altor aproximativ 400, potrivit unui nou bilanţ stabilit miercuri de autorităţi.

41 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de morţi şi 400 de dispăruţi în Indonezia, după cutremurul urmat de tsunami

Peste 150 de morţi şi 400 de dispăruţi în Indonezia, după cutremurul urmat de tsunami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel puţin 154 de persoane au fost ucise, iar alte 400 sunt în continuare date dispărute", a declarat şeful serviciilor de intervenţie pentru provincia Sumatra de Vest, Harmensyah.

Bilanţul precedent menţiona 112 morţi în arhipelagul Mentawai, în largul insulei Sumatra.

Harmensyah a subliniat necesitatea urgentă de a se acorda ajutor supravieţuitorilor. "Şi-au pierdut casele şi au nevoie de un ajutor important. Au fost aduse corturi, dar nu în număr suficient", a adăugat el.

Operaţiunile de intervenţie sunt îngreunate de izolarea insulelor Mentawai, unde accesul este dificil şi care sunt private de comunicaţii.

Cutremurul, a cărui magnitudine a fost iniţial estimată la 7,5, s-a produs luni în regiunea Kepulauan Mentawai, la ora locală 21.42 (17.42, ora României), la o adâncime de 14,2 kilometri, a anunţat Observatorul Geologic american, USGS.

Seismul a fost urmat de valuri de trei metri înălţime, care au devastat aproximativ zece sate situate pe coasta arhipelagului Mentawai, în largul insulei Sumatra, una dintre zonele cele mai ameninţate de seisme în Indonezia.

La 26 decembrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 9,3 a provocat un tsunami devastator soldat cu cel puţin 168.000 de victime în Indonezia şi alte zeci de mii în jurul Oceanului Indian.

În urmă cu peste un an, la 30 septembrie 2009, Padang a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea de 7,6 care a provocat moartea a 1.000 de persoane şi importante pagube materiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici