Peste 200 de persoane, reţinute în Rusia, la manifestaţiile anti-Kremlin ale activiştilor opoziţiei

Poliţia rusă a reţinut peste 200 de activişţi ai opoziţiei, pentru participarea la un val de proteste anti-Kremlin din întreaga Rusie, în sprijinul opozantului Alexei Navalny, care se află în închisoare, informează un grup de monitorizare, citat de Reuters.

566 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de persoane, reţinute în Rusia, la manifestaţiile anti-Kremlin ale activiştilor opoziţiei

Peste 200 de persoane, reţinute în Rusia, la manifestaţiile anti-Kremlin ale activiştilor opoziţiei

Protestul a avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele rus şi-a sărbătorit ziua de naştere.

În martie 2018, în Rusia vor avea loc alegeri prezidenţiale, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, ce a dominat scena politică în ultimii 18 ani, este aşteptat să se înscrie în cursa prezidenţială.

Peste 2.000 de persoane s-au adunat în piaţa moscovită Puşkin şi au scandat: ”Rusia va fi liberă” şi ”Rusia fără Putin”, înainte de a se îndrepta spre Parlament şi Kremlin.

În Moscova, poliţia a reţinut pentru scurt timp mai multe persoane, însă niciuna dintre acestea nu a fost pusă sub acuzare.

În alte 27 de oraşe însă, au fost reţinute cel puţin 262 de persoane.

Navalny, a fost închis pentru 20 de zile pentru încălcarea legislaţiei privind adunările publice, acesta a solicitat organizarea unor demonstraţii în întreaga Rusie, care să coincidă cu cea de-a 65-a aniversare a lui Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici