Peste 3.900 de funcţionari turci, concediaţi pentru legături suspecte cu organizaţii teroriste

Peste 3.900 de angajaţi din domeniul public şi militar au fost concediaţi în Turcia, în cea de-a doua epurare majoră de la extinderea puterilor executive ale preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters.

350 afișări
Imaginea articolului Peste 3.900 de funcţionari turci, concediaţi pentru legături suspecte cu organizaţii teroriste

Peste 3.900 de funcţionari turci, concediaţi pentru legături suspecte cu organizaţii teroriste (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

În urmă cu câteva zile autorităţile turce au suspendat din funcţie peste 9.100 de poliţişi şi au reţinut mai mult de 1.000 de persoane despre care se crede că ar avea legătură cu clericul musulman Fethullah Gulen, care este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Aceste acţiuni au loc la doar câteva zile după un victoria preşedintelui Recep Erdogan într-un controversat referendum privind extinderea puterilor şefului statului.

Concedierile au afectat agenţii de pază, grefieri, cadre universitare, angajaţi ai direcţiei afacerilor religioase şi 1.200 de membri ai forţelor armate, inclusiv aproape 600 de ofiţeri.

Aceştia au fost concediaţi pentru legături suspecte cu "organizaţii şi structuri teroriste care prezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale", potrivit unui decret din Monitorul oficial turc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici