Cincizeci şi cinci de morţi şi 372 de răniţi în urma a două atentatele sinucigaşe de la Damasc

Două explozii puternice s-au auzit joi în capitala siriană Damasc, afectată în ultimele luni de mai multe atentate mortale. Cincizeci şi cinci de persoane au fost ucise, iar alte 372 au fost rănite a anunţat televiziunea de stat citând Ministerul sirian de Interne.

235 afișări
Imaginea articolului Cincizeci şi cinci de morţi şi 372 de răniţi în urma a două atentatele sinucigaşe de la Damasc

Peste 40 de morţi şi 170 de răniţi în urma a două explozii puternice produse la Damasc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Cele două atentate, care au avut loc la un interval de un minut, sunt atacuri sinucigaşe cu maşină capcană şi s-au soldat cu 55 de morţi şi 372 de răniţi, atât civili, cât şi militari", a anunţat ministerul, precizând că încărcăturile explozive utilizate cântăreau "peste 1.000 de kilograme.

În plus, peste 15 saci au fost umpluţi cu rămăşiţe umane, potrivit televiziunii.

Atentatele au fost comise pe un drum din cartierul Kazzaz, în sudul Damascului, "aglomerat, cu oameni şi cu maşini, în apropierea unui sediu al forţelor de securitate şi de ordine".

Este "o nouă crimă comisă de către grupări teroriste înarmate, susţinute de părţi străine care varsă sânge sirian", afirmă ministerul într-un comunicat, difuzat, de asemenea, de către agenţia Sana.

Ministerul de Interne s-a declarat hotărât să îi "urmărească pe aceşti criminali şi pe cei care îi găzduiesc şi susţin" şi să îi "extirpe pe aceşti terorişti, care zguduie securitatea societăţii siriene, şi să îi pedepsească".

Atentatele au produs "pagube materiale importante asupra bunurilor publice şi private", se mai arată în comunicat.

Peste 200 de maşini au fost avariate, dintre care 100 au fost carbonizate sau distruse în întregime, potrivit acestui text.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici