Peste 8.000 de imigranţi, salvaţi în ultimele 48 de ore în sudul Mării Mediterane

Peste 8.000 de imigranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană în ultimele 48 de ore, dintre care 5.000 doar luni, anunţă autorităţile din ţări ale Uniunii Europene, potrivit site-ului cotidianului Le Figaro.

181 afișări
Imaginea articolului Peste 8.000 de imigranţi, salvaţi în ultimele 48 de ore în sudul Mării Mediterane

Peste 8.000 de imigranţi, salvaţi în ultimele 48 de ore în sudul Mării Mediterane

"Luni, am salvat aproximativ 5.000 de persoane care se aflau la bordul a patru nave mari şi a 18 ambarcaţiuni pneumatice", a declarat un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă italiene.

Anterior, fuseseră salvaţi alţi aproape 3.000 de imigranţi extracomunitari.

La operaţiunile din largul Libiei au participat nave ale Pazei de Coastă italiene, ale Agenţiei Uniunii Europene pentru Frontiere (Frontex) şi ale organizaţiilor nonguvernamentale.

La rândul său, Paza de Coastă din Spania a anunţat salvarea a 133 de imigranţi aflaţi la bordul unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici