Petro Poroşenko cere Parlamentului ucrainean să respingă demisia Guvernului

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a cerut Parlamentului să nu aprobe demisia premierului Arseni Iaţeniuk şi a Guvernului său, în cadrul unui vot pe care l-a cerut vineri.

629 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko cere Parlamentului ucrainean să respingă demisia Guvernului

Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Insist ca Parlamentul să se pronunţe la 25 iulie" cu privire la această demisie surpriză anunţată cu o zi înainte în urma dezintegrării coaliţiei guvernamentale în Parlament, "votând o moţiune de încredere", a subliniat Poroşenko, citat de serviciul său de presă, într-o scrisoare adresată preşedintelui Parlamentului, Oleksandr Turcinov.

"Dizolvarea coaliţiei nu este un motiv pentru demisia Guvernului (...) Sper că emoţiile se vor calma şi că sângele rece şi simţul responsabilităţii vor prevala şi că întregul Guvern va continua să lucreze", a subliniat el.

El le-a cerut, de asemenea, deputaţilor să examineze vineri legile care permit redresarea bugetului, care nu au fost votate joi, acesta fiind unul dintre motivele avansate de Iaţeniuk pentru a-şi justifica demisia.

În aşteptarea unui vot în Parlament, Guvernul l-a numit pe vicepremierul pentru regiuni Volodimir Groismann premier interimar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici