Petro Poroşenko: Războiul ar putea reizbucni oricând. Suntem pregătiţi

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, se teme că războiul ar putea reizbucni oricând în estul Ucrainei, relatează agenţia Interfax Ucraina în pagina electronică.

1050 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko: Războiul ar putea reizbucni oricând. Suntem pregătiţi

Petro Poroşenko (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Ameninţarea războiului planează în continuare asupra noastră. Este o realitate. Războiul ar putea reizbucni oricând, dar suntem pregătiţi să facem tot ce putem", a declarat Poroşenko marţi, în cadrul unei conferinţe internaţionale pentru sprijinirea Ucrainei, desfăşurată la Kiev.

"O soluţie la situaţia din Donbas va fi găsită cu asistenţa voastră şi cu solidaritate faţă de noi", a adăugat el.

Acordurile de pace semnate în februarie la Minsk ar trebui implementate deplin cu ajutorul partenerilor Ucrainei, a apreciat preşedintele.

În cadrul conferinţei internaţionale, ministrul canadian pentru Cetăţenie şi Imigraţie, Chris Alexander, a declarat că ţara sa va strânge un nou ajutor în valoare de 50 de milioane de dolari pentru a soluţiona problemele umanitare din Ucraina.

Guvernul sârb a anunţat la rândul său că va dona 100.000 de euro pentru Ucraina, pentru a asigura "nevoile persoanelor strămutate din cauza conflictului armat" din estul ţării, relatează B92 în pagina electronică.

Donaţia va fi făcută din partea Guvernului de ministrul pentru Integrare europeană Jadranka Joksimovici.

La conferinţa internaţională de la Kiev participă mai multe ţări, dar şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici