Piaţa europeană a muncii, deschisă de la 1 mai ţărilor membre UE din 2004

Restricţiile pe piaţa muncii impuse cetăţenilor din cele opt ţări central şi est-europene care au devenit membre UE în 2004 vor fi anulate pe 1 mai, informează un comunicat oficial al Comisiei Europene.

108 afișări
Imaginea articolului Piaţa europeană a muncii, deschisă de la 1 mai ţărilor membre UE din 2004

Piaţa europeană a muncii, deschisă de la 1 mai ţărilor membre UE din 2004 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cetăţenii din Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Slovenia şi Slovacia vor putea lucra de acum înainte fără permise speciale în toate statele membre UE, inclusiv în cele care impuseseră restricţii pe piaţa muncii.

"Comisia Europeană nu se aşteaptă la fluxuri masive de imigranţi din cele opt state membre UE", precizează comunicatul Executivului UE.

"Îndepărtarea acestor obstacole finale pentru angajaţii din cele opt state reprezintă o oportunitate mare pentru fiecare individ, dar şi pentru Uniunea Europeană ca întreg. Mobilitatea este un instrument important pentru forţa de muncă, iar în ţări precum Germania şi Austria va contribui la acoperirea lipsurilor în materie de forţă de muncă", a declarat Laszlo Andor, comisarul UE pentru Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune.

Unele state membre UE au permis accesul angajaţilor din cele opt state încă de la început. Însă Germania, Austria şi Marea Britanie au menţinut anumite restricţii în această perioadă de şapte ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici