Poliţia braziliană vrea să-i interogheze pe şefii de la Facebook, Microsoft, Google, Yahoo şi Apple

Poliţia braziliană le-a cerut Statelor Unite o autorizaţie pentru a-i interoga pe şefii companiilor Facebook, Microsoft, Google, Yahoo şi Apple, în cadrul unei anchete cu privire la acuzaţiile de spionaj american în Brazilia, a anunţat postul de televiziune TV Globo.

912 afișări
Imaginea articolului Poliţia braziliană vrea să-i interogheze pe şefii de la Facebook, Microsoft, Google, Yahoo şi Apple

Poliţia braziliană vrea să-i interogheze pe şefii de la Facebook, Microsoft, Google, Yahoo şi Apple (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Potrivit TV Globo, poliţia federală din Brazilia va trimite o astfel de cerere autorităţilor judiciare americane, în cadrul unui acord de cooperare judiciară, care îi autorizează pe poliţiştii unui stat să interogheze cetăţeni de pe teritoriul altui stat.

Un purtător de cuvânt al poliţiei federale a refuzat să dezmintă sau să confirme această informaţie, argumentând că nu poate divulga date din cadrul anchetei.

Poliţia braziliană a iniţiat o astfel de anchetă, după dezvăluirile cu privire spionarea de către Statele Unite a comunicaţiilor preşedintelui brazilian, Dilma Rousseff, şi ale colaboratorilor săi apropiaţi, precum şi ale unor oficiali din cadrul companiei petroliere Petrobras.

Autorităţile braziliene au cerut deja audierea fostului consultant al Agenţiei americane pentru Securitate Naţională (NSA) Edward Snowden, refugiat în Rusia, ale cărui documente sunt la originea acestor dezvăluiri.

Oficialii brazilieni ai unor companii americane au fost deja interogaţi de către poliţie şi au dezminţit orice complicitate cu serviciile americane de informaţii.

Dilma Rousseff a criticat spionajul american la Adunarea Generală a ONU. De asemenea, ea şi-a suspendat o vizită oficială la Washington, prevăzută iniţial pentru octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici