Poliţia italiană a filmat pentru prima dată ritualuri de iniţiere în 'Ndrangheta - VIDEO

Poliţia italiană a reuşit să filmeze în premieră ritualuri mafiote de iniţiere, în cadrul unei anchete care a condus la arestarea a 40 de persoane suspectate că sunt membre 'Ndrangheta, Mafia din Calabria (sud).

8843 afișări
Imaginea articolului Poliţia italiană a filmat pentru prima dată ritualuri de iniţiere în 'Ndrangheta - VIDEO

Poliţia italiană a filmat pentru prima dată ritualuri de iniţiere în 'Ndrangheta - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am identificat aproximativ 500 de episoade de intimidare în perioada 2008-2014, inclusiv numeroase extorcări care, în cele mai multe cazuri, nu au fost denunţate de către victime", a declarat pentru presă, la Milano (nord), magistratul Paolo Storari, unul dintre conducătorii anchetei.

Poliţia italiană a fost pentru prima dată în măsură să înregistreze, cu camera ascunsă, jurământul depus de către mafioţi faţă de clanurile lor, dar şi alte ritualuri în cadrul 'Ndrangheta.

"Pentru prima dată, am înregistrat în direct depuneri de jurământ" mafiote, a subliniat Ilda Boccassini, o cunoscută magistrată italiană, care a coordonat această anchetă.

În aceste imagini poate fi văzut un grup de mafioţi care depune jurământul înainte de a intra în clan, în faţa unui lider cunoscut sub numele de "Santa".

Aceşti noi membri afirmă că jură credinţă 'Ndrangheta, "în tăcerea nopţii, sub lumina stelelor şi splendoarea lunii", cu scopul de "a proteja fraţii".

Într-o înregistrare video publicată de un ziar italian, un mafiot neidentificat spune că începând din momentul respectiv aceşti noi membri sunt proprii lor judecători şi călăi, dacă se sustrag codului mafiot.

"Începând de-acum, nu alţi oameni vă vor judeca, voi vă veţi judeca voi-înşivă", afirmă el.

Ancheta a durat aproximativ doi ani. Au avut loc interceptări ale unor convorbiri telefonice şi înregistrări cu camera ascunsă în locuri de întâlnire ale mafioţilor.

Cele 37 de persoane arestate şi încarcerate şi cele trei persoane plasate sub arest la domiciliu sunt în prinicipal membre a trei clanuri din regiunile Como şi Lecco, două oraşe industriale situate la nord de Milano dar afiliate unor familii criminale calabreze, lucru care demonstrează infiltrarea Mafiei în regiunile bogate din nordul ţării, în pofida originilor teritoriale ale acesteia.

Printre persoanele arestate, acuzate de asociere mafiotă, deţinere de arme şi extorcare, se află şi un minor, în vârstă de 17 ani, fiul unui lider al unui clan din Lecco, au precizat magistraţii.

Pe baza probelor acumulate, Boccassini a anunţat că parchetul va cere judecarea imediat, o procedură accelerată care permite evitarea fazei audierilor preliminare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici