Poluarea din Beijing, la niveluri periculoase: Sute de zboruri anulate sau cu întârzieri, pe aeroportul din capitala Chinei

Peste 400 de curse interne şi internaţinale au avut întârzieri sau au fost anulate sâmbătă dimineaţa pe aeroportul din Beijing, oraş acoperit de ceaţă, însoţită de o puternică poluare atmosferică.

531 afișări
Imaginea articolului Poluarea din Beijing, la niveluri periculoase: Sute de zboruri anulate sau cu întârzieri, pe aeroportul din capitala Chinei

Poluarea din Beijing, la niveluri periculoase: Sute de zboruri anulate sau cu întârzieri, pe aeroportul din capitala Chinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului de Internet al aeroportului internaţional, aproximativ 250 de zboruri cu plecare sau sosire la Beijing au fost anulate, iar dintre acestea 15 erau curse internaţionale. Peste 180 de zboruri au avut întârzieri, dintre care 20 de curse internaţionale.

Cauza oficială este "ceaţa", dar ambasada Statelor Unite la Beijing, care măsoară independent calitatea aerului, a declarat că poluarea în capitală atinsese sâmbătă dimineaţă niveluri "periculoase".

Vizibilitatea pe aeroportul din Beijing, al doilea cel mai frecventat din lume, a scăzut sâmbătă dimineaţa la mai puţin de 200 de metri, a anunţat agenţia China Nouă.

China a recunoscut la începutul lui martie că două treimi dintre oraşele sale depăşesc pragul maxim de poluare atmosferică prevăzut de noile norme ce contabilizează particulele fine, cele mai periculoase pentru sănătate.

Autorităţile au fost acuzate frecvent în ultimele luni că subestimează gravitatea poluării atmosferice în zonele urbane, în special în capitala Beijing.

China, a doua economie de pe planetă şi prima piaţă auto din lume, îşi vede mediul înconjurător ameninţat de numeroasele sale industrii poluante, traficul rutier în continuă expansiune şi laxismul în protejarea ecosistemelor.

În plus, ţara îşi extrage peste 70 la sută din energie din cărbune, ceea ce o face principalul emitent de gaze cu efect de seră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici