Popularitatea lui Vladimir Putin atinge un nou record în august

Popularitatea preşedintelui rus Vladimir Putin a atins un nou record în august, ajungând la 87 la sută, rspectiv cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, potrivit unui sondaj publicat joi de centrul independent Levada.

654 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Vladimir Putin atinge un nou record în august

Popularitatea lui Vladimir Putin atinge un nou record în august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, 87 la sută dintre ruşii intervievaţi susţin acţiunile preşedintelui, ceea ce înseamnă o creştere de 22 de puncte procentuale faţă de ianuarie. Numărul persoanelor nemulţumite de acţiunile lui Vladimir Putin a scăzut la 13 la sută în august.

Acesta este cel mai ridicat nivel de la războiul ruso-georgian din 2008, când popularitatea lui Putin ajunsese la 88 la sută.

Şi popularitatea premierului Dmitri Medvedev a crescut, fiind de 71 la sută în august faţă de 48 la sută în ianuarie.

În plus, 66 la sută dintre persoanele intervievate apreciază că ţara se îndreaptă în direcţia bună (faţă de 43 la sută în ianuarie) şi 19 la sută au o opinie contrară (faţă de 41 la sută în ianuarie).

Studiul centrului Levada a fost realizat în perioada 1-4 august pe un eşantion format din 1.600 de persoane reprezentative pentru populaţie.

Un sondaj realizat la sfârşitul lui iulie de institutul apropiat puterii VTsIOM asigura că ruşii sunt mai fericiţi ca oricând, indicele de mulţumire a populaţiei atingând un nivel istoric în iulie (79 de puncte).

Sondajele recente au arătat că ruşii nu se tem de sancţiunile votate împotriva ţării lor. Economiştii apreciază totuşi că toate eforturile lor nu se vor resimţi imediat în rândul populaţiei.

Putin a ordonat, miercuri, restricţii privind importurile de produse agroalimentare provenind din ţări care au adoptat sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Cota de popularitate a lui Vladimir Putin a depăşit 80 la sută odată cu alipirea Crimeei în martie. Ea nu a coborât practic niciodată sub 60 la sută de când a preluat puterea în 2000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici