Poroşenko anunţă că 17 tablouri furate de moldoveni şi români din Italia au fost găsite în Ucraina. Printre acestea se află opere de Rubens şi Tintoretto

Autorităţile din Ucraina au recuperat 17 tablouri furate anul trecut de cetăţeni moldoveni, români şi italieni dintr-un muzeu situat în oraşul italian Verona, anunţă preşedintele Petro Poroşenko, citat de site-ul agenţiei Reuters.

2354 afișări
Imaginea articolului Poroşenko anunţă că 17 tablouri furate de moldoveni şi români din Italia au fost găsite în Ucraina. Printre acestea se află opere de Rubens şi Tintoretto

Poroşenko anunţă că 17 tablouri furate de moldoveni şi români din Italia au fost găsite în Ucraina. Printre acestea se află opere de Rubens şi Tintoretto

Cele 17 tablouri, inclusiv opere de Peter Paul Rubens şi Tintoretto, au fost furate anul trecut, într-un jaf armat, din Muzeul Castelvecchio din Verona.

"Operaţiunea extraordinară de astăzi aminteşte lumii că autorităţile ucrainene sunt foarte eficiente în combaterea contrabandei cu opere de artă", a declarat Petro Poroşenko miercuri seară.

Zece cetăţeni moldoveni, un român şi doi italieni au fost arestaţi în ultimele luni în cadrul unei investigaţii declanşate după furtul celor 17 tablouri.

Indivizi înarmaţi şi având cagule pe feţe au atacat, pe 18 noiembrie 2015, Muzeul Castelvecchio din oraşul italian Verona, furând 17 tablouri expuse, după imobilizarea unui agent de securitate. După sustragerea operelor de artă, hoţii au fugit cu maşina agentului de pază, vehiculul fiind găsit după câteva zile în oraşul Brescia.

În cursul investigaţiei, autorităţile au arestat în martie zece cetăţeni moldoveni, inclusiv nouă pe teritoriul Republicii Moldova, şi doi italieni. Recent, un bărbat cu dublă cetăţenie - moldoveană şi română - a fost arestat în acelaşi caz.

Printre tablourile furate se numără opere ale unor pictori precum Tintoretto, Rubens, Mantegna, Pisanello, Caroto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici