Poroşenko: Radarele militare trimise de SUA vor ajunge în Ucraina la jumătatea lunii noiembrie

Radarele militare trimise de SUA vor ajunge în Ucraina la jumătatea lunii noiembrie, susţine Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, citat de agenţia de presă Interfax.

830 afișări
Imaginea articolului Poroşenko: Radarele militare trimise de SUA vor ajunge în Ucraina la jumătatea lunii noiembrie

Poroşenko: Radarele militare trimise de SUA vor ajunge în Ucraina la jumătatea lunii noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt mândru că, după întâlnirea mea cu Barack Obama, radarele militare cu rază lungă de acţiune vor ajunge la jumătatea lunii noiembrie, permiţându-ne să identificăm clar, de la distanţe de zeci de kilometri de front, direcţia din care vine inamicul", a precizat Poroşenko.

Anunţul a fost făcut miercuri la o întâlnire organizată la Universitatea Naţională Tehnică de Petrol şi Gaz din regiunea Ivano-Frankivsk, din vestul Ucrainei.

Poroşenko a fost în vizită la Casa Albă la jumătatea lunii septembrie unde s-a întâlnit cu liderul SUA, Barack Obama, pentru a discuta despre sprijinul pe care SUA îl oferă Ucrainei în privinţa conflictului armat din estul Ucrainei între forţele guvermanentale şi separatiştii proruşi.

La începutul lunii octombrie, armata ucraineană şi insurgenţii separatişti proruşi au anunţat începerea retragerii tancurilor şi altor vehicule blindate din zonele beligerante situate în estul Ucrainei, în cadrul măsurilor de consolidare a armistiţiului stabilit prin acordul Minsk. Măsura retragerii tancurilor a fost luată după o reuniune desfăşurată la Paris, la care au participat preşedinţii Franţei, Rusiei şi Ucrainei, Francois Hollande, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, precum şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până în prezent cu 6.500 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici