Posibil ATAC TERORIST la Ambasada Franţei din Roma: Un plic a EXPLODAT în sediul instituţiei

Un colet care a fost trimis la Ambasada Franţei din Roma a explodat, după ce un angajat al instituţiei l-a desigilat, autorităţile deschizând o anchetă pentru un posibil atac terorist.

1225 afișări
Imaginea articolului Posibil ATAC TERORIST la Ambasada Franţei din Roma: Un plic a EXPLODAT în sediul instituţiei

Posibil ATAC TERORIST la Ambasada Franţei din Roma: Un plic exploziv a fost trimis instituţiei (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Un plic a fost expediat pe adresa Ambasadei Franţei din Italia, cu sediul în Roma, iar după ce a fost desigilat de un angajat al instituţiei a explodat, informează site-ul publicaţiei The Local.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, când plicul a fost găsit de o femeie, angajată a ambasadei, în timp ce sorta scrisorile sosite pe adresa instituţiei cu sediul în Palatul Farnese din centrul Romei.

În momentul în care a desigilat scrisoarea, aceasta a izbucnit în flăcări, în faţa femeii. "Am văzut flacăra şi imediat m-am gândit că este o bombă", a declarat angajata citată de publicaţia italiană Il Messaggero.

Clădirea a fost evacuată de urgenţă. Femeia, aflată în şoc, nu a suferit nicio rană, dar a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare. Ambasadorul Franţei în Italia, Catherine Colonna, a fost informată imediat despre incident.

Înăuntrul plicului nu se afla niciun mesaj şi până în prezent nimeni nu a revendicat atacul.

Angajaţilor ambasadei li s-a solicitat să nu mai atingă alte scrisori în cazul în care au fost expediate mai multe colete explozive.

Plicul este inspectat de echipele Diviziei de Investigaţie Generală şi Operaţiuni Speciale (DIGOS) din Italia, iar ancheta este coordonată de o echipă anti-tero.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici