Rămăşite ale avionului japonez F-35, descoperite în apele Oceanului Pacific, în zona unde aeronava a dispărut de pe radare

Echipele de căutare au descoperit rămăşiţe în apă în zona în care a dispărut un avion multirol de tip F-35A al Forţelor Aeriene ale Japoniei, stabilindu-se ulterior că rămăşiţele descoperite aparţin aeronavei dispărute, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor nipone, potrivit agenţiei Reuters.

3204 afișări
Imaginea articolului Rămăşite ale avionului japonez F-35, descoperite în apele Oceanului Pacific, în zona unde aeronava a dispărut de pe radare

Posibile rămăşite ale avionului japonez F-35, descoperite în apele Oceanului Pacific

Pilotul avionului este în continuare dat dispărut, a precizat oficialul nipon.

În momentul dispariţiei de pe radare, aeronava multirol zbura la aproximativ 135 de kilometri est de baza aeriană Misawa din nord-estul Japoniei, au transmis autorităţile militare nipone.

Aparatul de zbor a dispărut marţi de pe radare deasupra Oceanului Pacific, în largul regiunii nipone Aomori.

Autorităţile japoneze suspectează că avionul militar s-a prăbuşit. Aparatul este căutat activ în zona maritimă în care a dispărut.

"Am recuperat rămăşiţele şi am stabilit că erau de la avionul F-35", a declarat un reprezentant al autorităţilor nipone, citat de Reuters.

Ministrul nipon al Apărării, Takeshi Iwaya, a confirmat miercuri că aeronava s-a prăbuşit. Oficialul a precizat că autorităţile fac tot ce pot pentru a găsi pilotul dispărut, informează agenţia Kyodo.

Avionul F-35 prăbuşit marţi în largul Japoniei avea mai puţin de un an vechime, fiind livrat Forţelor aeriene nipone în mai 2018.

Cauzele prăbuşirii aeronavei sunt momentan necunoscute. Ministrul nipon al Apărării, Takeshi Iwaya, a declarat că zborurilor celorlalte 12 avioane F-35 vor fi suspendate până la aflarea cauzelor incidentului aerian.

Acesta este al doilea aparat F-35 care se prăbuşeşte în cei peste zece ani de la primul zbor al avionului multirol produs de compania americană  Lockheed Martin. Un avion F-35B al Corpului Puşcaşilor Marini al SUA s-a prăbuşit în luna septembrie în Carolina de Sud. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici