Poziţia Turciei în relaţia cu UE, mai puternică după ieşirea Marii Britanii din Uniune - oficial turc

Poziţia Turciei în relaţia cu UE va fi mai puternică după ce Marea Britanie părăseşte Blocul comunitar, a declarat joi ministrul turc pentru Afacerile Europene, Omer Celik, care se află la Bruxelles cu ocazia deschiderii unui nou capitol de negocieri în cadrul procesului de aderare al Turciei la UE.

309 afișări
Imaginea articolului Poziţia Turciei în relaţia cu UE, mai puternică după ieşirea Marii Britanii din Uniune - oficial turc

Poziţia Turciei în relaţia cu UE, mai puternică după ieşirea Marii Britanii din Uniune - oficial turc (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Poziţia Turciei în relaţia cu Uniunea Europeană va fi mai puternică după ce Marea Britanie părăseşte Blocul comunitar, a declarat joi ministrul turc pentru Afacerile Europene, Omer Celik, care se află la Bruxelles cu ocazia deschiderii unui nou capitol de negocieri în cadrul procesului de aderare al Turciei la UE.

Oficialul de la Ankara a mai declarat că Turcia a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a permite cetăţenilor turci să călătorească fără vize în Europa, însă oficialii europeni afirmă că nu au fost încă îndeplinite condiţiile referitoare la datele personale şi terorism, relatează Reuters.

Omer Celik a mai declarat că Europa trebuie să ţină cont de sensibilităţile Turciei în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului, adăugând că Ankara va introduce toate măsurile necesare pentru a îmbunătăţi capacitate de luptă împotriva ameninţărilor teroriste, după ce în urmă cu doar două zile, în urma unui atentat la Istanbul au murit cel puţin 42 de persoane, informează cotidianul Daily Sabah pe pagina electronică.

Prezent la eveniment, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Turcia este pregătită şi merită ca mai multe capitole de negociere să fie deschise.

Oficialii turci participă la Bruxelles la evenimentul de deschidere a capitolului 33 din procesul de aderare al Turciei la UE, acesta este al şaisprezecelea deschis de la începutul negocierilor de aderare, din data de 3 octombrie 2005.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici