PREMIERĂ în Franţa: Partidul extremist Frontul Naţional se clasează pe primul loc în sondaje

Formaţiunea naţionalistă şi xenofobă franceză Frontul Naţional se clasează pe primul loc în intenţiile de vot înaintea scrutinului europarlamentar din 2014, devansând pentru prima dată mişcarea de centru-dreapta UMP şi Partidul Socialist, aflat la guvernare, relatează publicaţia Nouvel Observateur.

1107 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ în Franţa: Partidul extremist Frontul Naţional se clasează pe primul loc în sondaje

Marine Le Pen, liderul formaţiunii Frontul Naţional (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Ifop la comanda publicaţiei Nouvel Observateur, 24% dintre francezi intenţionează să voteze cu formaţiunea naţionalistă şi xenofobă Frontul Naţional în scrutinul europarlamentar din mai 2014. Pe locul doi în preferinţele electorale se clasează Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP, centru-dreapta), cu 22%, în timp ce socialiştii (PS), aflaţi la guvernare, sunt creditaţi doar cu 19%.

"Pentru prima dată într-un sondaj de opinie realizat înaintea unui scrutin cu caracter naţional, Frontul Naţional devansează clar atât Partidul Socialist, cât şi Uniunea pentru o Mişcare Populară", explică institutul de sondaje.

Frontul Naţional a obţinut doar 6,34% din voturi în scrutinul europarlamentar din 2009.

În acest context, liderul formaţiunii naţionaliste şi xenofobe, Marine Le Pen, a declarat că este pregătită să candideze pentru funcţia de preşedinte al Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici