Premierul ungar Viktor Orban, pe poziţii de forţă în privinţa imigranţilor: Se naşte o întrebare cheie pentru Europa: cum vom trăi în acest fel în viitor?

Principala sursă de divizare a Uniunii Europene o reprezintă criza imigranţilor, iar vechile dispute dintre statele membre UE au devenit irelevante, a afirmat premierul Ungariei Viktor Orban, într-un interviu publicat, joi, de publicaţia germană Passauer Neue Presse, citat de MTI.

1156 afișări
Imaginea articolului Premierul ungar Viktor Orban, pe poziţii de forţă în privinţa imigranţilor: Se naşte o întrebare cheie pentru Europa: cum vom trăi în acest fel în viitor?

Premierul ungar Viktor Orban, pe poziţii de forţă în privinţa imigranţilor: Se naşte o întrebare cheie pentru Europa: cum vom trăi în acest fel în viitor?

”Unele ţări au decis că vor să aibă o populaţie mixtă, în timp ce altele vor să rămână aşa cum sunt. Pentru noi, acest aspect reprezintă o problemă de securitate internă şi nimeni nu îşi poate impune voinţa asupra altora. Se naşte o întrebare cheie pentru Europa: cum vom trăi împreună în acest fel în viitor?”, a declarat premierul Ungariei, care a precizat că Budapesta îşi menţine poziţia cu privire la sistemul cotelor obligatorii de relocare a imigranţilor.

Liderul de la Budapesta a mai declarat că, în acest moment, discuţia de pe marginea crizei imigranţilor se desfăşoară pe baze emoţionale, nu raţionale. Acesta a adăugat că discuţia scoate în evidenţă diferendele dintre statele membre UE, în loc să se concentreze pe găsirea unei soluţii.

Fidesz, partidul de guvernământ din Ungaria, trebuie să ”rămână un pilon puternic şi solid al alianţei” ce se opune primirii imigranţilor, a afirmat Orban.

”Credem că populaţia face parte din identitatea constituţională a unei ţări şi niciun organism european nu poate impune obligaţii în legătură cu acest aspect”, a mai spus liderul de la Budapesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici