Preşedintele Comitetului Olimpic Japonez a declanşat un scandal de aploare după ce a sugerat că timpul acordat femeilor să vorbescă ar trebui redus, deoarece vorbesc prea mult

Preşedintele Comitetului Olimpic Japonez a declanşat reacţii critice după ce a sugerat în timpul şedinţei comitetului că consiliul ar trebui să reglementeze timpul de vorbire acordat membrilor femei, deoarece vorbesc prea mult.

1550 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comitetului Olimpic Japonez a declanşat un scandal de aploare după ce a sugerat că timpul acordat femeilor să vorbescă ar trebui redus, deoarece vorbesc prea mult

Preşedintele Comitetului Olimpic Japonez a declaşat un scandal de aploare după ce a sugerat că timpul acordat femeilor să vorbescă ar trebui redus, deoarece vorbesc prea mult

Preşedintele Comitetului Olimpic Japonez a declanşat reacţii critice după ce a sugerat în timpul şedinţei comitetului că consiliul ar trebui să reglementeze timpul de vorbire acordat membrilor femei, deoarece vorbesc prea mult.

Yoshiro Mori, care a ocupat anterior funcţia de prim-ministru al Japoniei între 2000 şi 2001, a răspuns la o întrebare referitoare la planul comitetului de a creşte reprezentarea femeilor în consiliul de administraţie la peste 40%.

Potrivit unui raport tradus al cotidianului japonez Asahi Shimbun, Mori a răspuns spunând: „Pe tablourile cu o mulţime de femei, şedinţele consiliului durează atât de mult timp”.

„Femeile au un puternic simţ al competiţiei. Dacă o persoană ridică mâna, altele probabil se gândesc: Şi eu trebuie să spun ceva. De aceea toată lumea vorbeşte, a adăugat el, potrivit The New York Times.

Mori a mai spus: „Când creşteţi numărul femeilor membre ale executivului, dacă timpul lor de vorbire nu este limitat într-o anumită măsură, acestea au dificultăţi în a finaliza, ceea ce este enervant”.

Utilizatorii Twitter au răspuns rapid la observaţiile de miercuri ale lui Mori adresate membrilor femeilor din consiliul de administraţie, unii sugerând că bătrânul de 83 de ani deţine idei învechite despre femei, iar alţii au cerut ca Mori să demisioneze.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici