Trump vs presă | Preşedintele Donald Trump a anunţat câştigătorii premiilor " Fake News". Prestigioase instituţii de presă din SUA, printre "premianţi"

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, câştigătorii mult anticipatelor premii "Fake News", primele titluri vizate pe listă fiind ale postului CNN, cu cele mai multe menţionări, dar şi ale cotidianului The New York Times, informează site-ul cotidianului The Independent.

640 afișări
Imaginea articolului Trump vs presă | Preşedintele Donald Trump a anunţat câştigătorii premiilor " Fake News". Prestigioase instituţii de presă din SUA, printre "premianţi"

Preşedintele Donald Trump a anunţat câştigătorii premiilor " Fake News"

Primul menţionat pe listă este editorialistul The New York Times Paul Krugman, care a scris că preluarea prezidenţiei de către Donald Trump va provoca daune importante economiei din Statele Unite.

Donald Trump a făcut, de asemenea, acuzaţii asupra unui reporter ABC News, care a relatat, în mod eronat, că preşedintele SUA l-a îndemnat pe consilierul de Securitate Michael Flynn să intre în contact cu persoane din Rusia, pe perioada alegerilor electorale.

Reporterul ABC News, Brian Ross, a fost suspendat o perioadă şi ulterior mutat pe un alt proiect.

Alte publicaţii menţionate au fost Time şi Newsweek. TIME pentru că a publicat un articol care susţinea că Donald Trump ar fi mutat o statuetă a lui Martin Luther King Jr. din Biroul Oval, iar Newsweek pentru că au relatat că Prima Doamnă a Poloniei, Agata Kornhauser-Duda, nu ar fi dat mâna cu preşedintele SUA, în timpul unei vizite.

Potrivit site-ului oficial al Partidului Republican (GOP), pe ultimul loc se află subiectul "ingerinţele Rusiei"

"Şi ultimul, dar nu cel din urmă: INGERINŢELE RUSIEI! Ingerinţele Rusiei reprezintă, cel mai probabil, cea mai mare păcăleală prezentată oamenilor din America. NU EXISTĂ INGERINŢE!", a declarat Donald Trump în articolul în care a anunţat câştigătorii.

Deşi preşedintele SUA consideră că 90% din articolele publicate în presă reprezintă ştiri negative, sau false, acesta a declarat că, totuşi, "există mulţi reporteri extraordinari".

Oficialul de la Casa Albă a menţionat că în pofida lucrurilor relatate în diverse publicaţii, mandatul său prezidenţial a cunocut mai multe succese.

"Stat Islamic a început să se retragă, economia noastră este în creştere, investiţiile şi locurile de muncă au început s-au întors în ţară, şi tot aşa. Împreună, nu există ceva ce nu putem depăşi, nici măcar o presă părtinitoare", a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici