Preşedintele Parlamentului European: Acordul ACTA este dezechilibrat

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat într-un interviu acordat duminică postului de televiziune german ARD, că acordul multilateral ACTA împotriva contrafacerii este "dezechilibrat".

2137 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului European: Acordul ACTA este dezechilibrat

Preşedintele Parlamentului European: Acordul ACTA este dezechilibrat (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Cred că forma sa actuală nu este bună. (...) Nu cred că vom avansa cu acest acord în forma actuală", a declarat social-democratul german.

El a mai menţionat că a făcut apel către Comisia Europeană "încă din 2010" să "înceteze cu secretele. (...) Nu a făcut asta şi acum primeşte critici", a adăugat Schulz.

Consultările Parlamentului European privind ACTA sunt preconizate să înceapă pe 27 februarie, conform declaraţiilor lui Schulz, iar europarlamentarii vor trebui să se pronunţe înainte de luna iunie.

Sâmbătă, zeci de mii de persoane au manifestat în toată Europa, în Germania estimându-se participarea a 100.000 de persoane, împotriva cenzurării Internetului de către prevederile conţinute în acest acord multilateral privind contrafacerea.

Eurodeputaţii socialişti, liberali şi ecologişti denunţă riscurile unui text care apără prea mult persoanele care deţin drepturile de autor în detrimentul societăţii.

Acordul ACTA a fost negociat între UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia. El vizează lupta împotriva contrafacerii în general, a contrafacerii medicamentelor sau a altor bunuri, precum şi a descărcărilor ilegale de pe Internet.

Cei care contestă ACTA consideră textul imprecis, permiţând abuzuri din partea proprietarilor drepturilor de autor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici