Preşedintele Poloniei a aprobat trimiterea de trupe NATO în România şi în ţările baltice

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a semnat miercuri ordinele pentru desfăşurarea trupelor în România şi în ţările baltice, în contextul eforturilor NATO de a-şi spori prezenţa în Europa de Est, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

1585 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Poloniei a aprobat trimiterea de trupe NATO în România şi în ţările baltice

Preşedintele Poloniei a aprobat trimiterea de trupe în România şi în ţările baltice

Polonia va trimite 250 de militari în România şi 200 în statele baltice, în principal în Letonia, până la 31 decembrie 2017.

Alături de trupe, forţele armate poloneze vor trimite, de asemenea, un escadron de tancuri în Letonia şi vehicule blindate în România, conform ordinului preşedintelui.

NATO a decis în iulie 2016 consolidarea prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de militari în România, Polonia şi în ţările baltice.

Planul este de a crea patru grupuri de luptă cu efective totale de 4.000 de militari, susţinuţi de o forţă de reacţie rapidă formată din 40.000 de persoane. SUA, Marea Britanie, Germania şi Canada vor contribui cel mai mult cu trupe în Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia.

Alianţa Nord-Atlantică a precizat că vrea să fie pregătită pentru înfruntarea provocărilor din partea Rusiei, iar prezenţa militară are un caracter absolut defensiv.

Ca răspuns la acţiunile NATO, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a precizat că Moscova nu are niciun plan privind un atac asupra unui stat membru al Alianţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici