Preşedintele Slovaciei: Statele membre ale Uniunii Europene ignoră ingerinţele Rusiei

Andrej Kiska, preşedintele Slovaciei, a declarat, joi, că statele Uniunii Europene ignoră dovezile privind ingerinţele Rusiei în afacerile interne ale ţărilor din Blocul comunitar, precum şi efectul destabilizator al politicilor care vor creşte dependenţa Europei de resursele de energie din Rusia.

2379 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Slovaciei: Statele membre ale Uniunii Europene ignoră ingerinţele Rusiei

Preşedintele Slovaciei: Statele membre ale Uniunii Europene ignoră ingerinţele Rusiei

”Vorbim deschis despre spioni ruşi activi în ţările noastre. Iar mulţi politicieni, inclusiv din ţara mea, închid ochii. Ne confruntăm cu propagandă şi activităţi ce ne atacă societăţile şi nu îi căutăm pe cei aflaţi la originea lor”, a declarat Kiska, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Cu toate acestea, spre deosebire de majoritatea statelor membre UE, Slovacia nu a expulzat niciun diplomat rus în contextul atacului neurotoxic asupra unui fost spion rus Serghei Skripal din Marea Britanie.

Preşedintele slovac a fost critic şi la adresa proiectului Nord Stream 2, al cărui obiectiv este transportarea gazului natural din Rusia spre Germania, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

”Acest proiect are consecinţe politice serioase şi este un exemplu de interese economice pur egoiste în detrimentul stabilităţii şi prosperităţii vecinătăţii noastre imediate”, a avertizat Kiska.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici