Prietenul lui Putin, interzis de internet. Motivul pentru care liderul cecen Kadyrov a rămas fără contul de Instagram cu 1.4 milioane urmăritori

  • Ramzan Kadyrov, controversatul lider al Ceceniei, apropiat al lui Vladimir Putin, a fost interzis pe reţelele sociale ale Facebook
  • Instagram este deţinut de Facebook
  • Kadyrov avea 1.4 milioane urmăritori pe Instagram
4472 afișări
Imaginea articolului Prietenul lui Putin, interzis de internet. Motivul pentru care liderul cecen Kadyrov a rămas fără contul de Instagram cu 1.4 milioane urmăritori

Prietenul lui Putin, interzis de internet. Motivul pentru care liderul cecen Kadyrov a rămas fără contul de Instagram cu 1.4 milioane urmăritori

Controversatul lider cecen Ramzan Kadyrov, conducător al regiunii Cecenia, apropiat al lui Vladimir Putin, a fost interzis de Facebook şi Instagram. Acesta a ramas fără unul dintre instrumentele sale de PR, notează presa internaţională. El avea 1.4 milioane urmăritori pe Instagram.
 
Sancţionat de SUA încă din 2017, sub Actul Magnitsky, care autorizează guvernul american să îi sancţioneze pe cei care încalcă drepturile omului, precum şi să le îngheţe conturile şi proprietăţile din SUA şi să le interzică accesul, Kadyrov a rămas fără acces la şi la Facebook şi Instagram.
 
"Fiind o companie americană, acţionam sub incidenţa legislaţiei Statelor Unite şi luăm constant măsuri pentru a de îndeplini obligaţiile legale", a spus un purtător de cuvânt al Facebook pentru agenţia rusă RIA.
 
Utilizator obişnuit al reţelelor de socializare, pe care le-a folosit din plin pentru a-şi face reclama, Kadyrov avea 1.4 milioane urmăritori pe Instagram. Înainte de a rămâne de tot fără cont, el a mai fost interzis temporar.
 
Kadyrov este acuzat de încălcarea drepturilor omului şi de persecutarea adversarilor politici şi a membrilor comunităţii gay din Cecenia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici