Primul caz de infectare cu virusul Ebola, diagnosticat în Statele Unite. Acesta este primul caz confirmat în afara Africii

Primul caz de infectare cu virusul Ebola a fost diagnosticat în Statele Unite, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor. Pacientul spitalizat în Texas este primul caz diagnosticat atât în SUA, cât şi în afara continentului african, a anunţat marţi directorul CDC, citat de AFP.

1486 afișări
Imaginea articolului Primul caz de infectare cu virusul Ebola, diagnosticat în Statele Unite. Acesta este primul caz confirmat în afara Africii

Primul caz de infectare cu virusul Ebola, diagnosticat în Statele Unite

"Cred că este vorba de primul caz diagnosticat în afara Africii", a afirmat Tom Frieden, directorul CDC, în cursul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, el a declarat că autorităţile federale sanitare sunt sigure că vor putea împiedica propagarea virusului Ebola în Statele Unite după ce un prim pacient a fost diagnosticat pe teritoriul american de contractarea virusului, cu toate că la întoarcerea în ţară, pe 20 septembrie, nu prezenta niciun simptom.

"Nu am niciun dubiu că vom controla importul acestui caz de Ebola pentru a împiedica propagarea sa pe larg în ţară", a declarat directorul CDC.

Bolnavul, un bărbat, a călătorit în Liberia şi este în prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, în Texas (sud), a precizat acest purtător de cuvânt.

Spitalul din Texas a anunţat internarea pacientului într-un comunicat publicat marţi.

"Având în vedere simptomele şi recentele călătorii efectuate, (pacientul) a fost internat în spital şi plasat în carantină pentru a se stabili dacă a fost infectat cu virusul Ebola", se arată în comunicat, fără alte precizări.

Infectarea pacientului cu virusul Ebola a fost confirmată de analizele efectuate de CDC.

Spitalul nu a dezvăluit identitatea pacientului şi vârsta acestuia, şi nici locul unde ar fi putut contracta virusul.

Duminică, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat şi plasat în carantină într-o clinică a Institutului American al Sănătăţii (NIH), în apropiere de Washington.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, lucra ca voluntar într-un centru pentru tratarea Ebola din Sierra Leone.

Doi medici americani şi un misionar repatriaţi în Statele Unite după ce au contractat virusul în Liberia au fost declaraţi recent vindecaţi.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a depăşit pragul de 3.000 de morţi, virusul provocând moartea a mai mult de jumătate dintre cele aproximativ 6.500 de persoane infectate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Dintr-un total de 6.574 de bolnavi de Ebola din cinci ţări din Africa de Vest, 3.093 au murit, precizează OMS într-un ultim bilanţ realizat la 23 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici