Prinţul Harry ar putea fi principala ţintă a unui nou val de atentate teroriste

Măsurile de securitate pentru prinţul Harry, al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, au fost consolidate pe fondul temerilor că el ar putea fi principala ţintă a unui nou val de atentate teroriste ale islamiştilor şi disidenţilor irlandezi, relatează News of the World.

24 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry ar putea fi principala ţintă a unui nou val de atentate teroriste

Prinţul Harry ar putea fi principala ţintă a unui nou val de atentate teroriste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şase agenţi de securitate înarmaţi ai Serviciilor Aeriene Speciale (SAS) îl însoţesc pe prinţul Harry oriunde merge, după ce serviciile de securitate au ridicat la Nivelul 2 riscul unui atac asupra familiei regale britanice.

Sâmbătă, măsuri de securitate similare au fost implementate pentru prinţul Charles şi Camilla, care au sosit în India pentru a deschide Jocurile Commonwealth. De asemenea, măsurile de securitate pentru Regina Elisabeta a II-a şi pentru prinţul William au fost consolidate.

Prinţul Harry este considerat drept o ţintă cu risc ridicat din cauza mobilizării sale în Afganistan şi a stilului său de viaţă axat pe distracţie. El este o ţintă importantă pentru extremiştii loiali lui Osama ben Laden încă de când a revenit din misiunea sa în Afganistan, în 2008.

În mod normal, trei ofiţeri de protecţie ai Scotland Yard îl însoţesc atunci când merge la petreceri, dar la sfârşitul săptămânii trecute au fost şase agenţi ai SAS înarmaţi. Prinţul în vârstă de 26 de ani a fost rugat să îşi reducă ieşirile în cluburi şi să evite activităţile şi cluburile de noapte preferate, pentru a contracara teroriştii care i-ar putea cunoaşte obiceiurile.

Nivelul alertei teroriste în Marea Britanie este în prezent "sever", ceea ce înseamnă că un atac terorist este "foarte probabil". Această estimare a fost consolidată de informaţiile furnizate de un islamist german, Ahmad Sidiqi, aflat în detenţie. După arestarea sa la Kabul, el le-a spus anchetatorilor americani despre planul de atentate simultane în Europa.

În centrul complotului ar fi fost doi fraţi britanici, monitorizaţi de serviciile de securitate, şi opt germani. Unul dintre cei doi britanici, Abdul Jabbar, a fost ucis luna trecută de o rachetă lansată în Pakistan de un avion american fără pilot, însă nu se ştie dacă fratele său a supravieţuit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici