Prinţul Laurent al Belgiei a suferit un accident de schi în Austria, fiind internat pentru două zile

Prinţul Laurent al Belgiei, fiul cel mic al regelui Albert al II-lea, a suferit marţi un accident de schi în Austria, fiind internat la Spitalul Universitar din Innsbruck. Prinţul a părăsit spitalul joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii medicale.

196 afișări
Imaginea articolului Prinţul Laurent al Belgiei a suferit un accident de schi în Austria, fiind internat pentru două zile

Prinţul Laurent al Belgiei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Se simte bine", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt, fără să ofere alte detalii despre starea de sănătate a prinţului belgian.

Potrivit Palatului regal belgian, prinţul Laurent, în vârstă de 49 de ani, suferise "un hematom intern în proximitatea ficatului". El fusese internat pe 19 februarie la Spitalul Universitar din Innsbruck, specializat în tratarea pacienţilor care au suferit accidente de schi.

Prinţul belgian căzuse în timp ce schia în staţiunea Lermoos, unde îşi petrecea vacanţa alături de soţia sa, prinţesa Claire, şi de cei trei copii ai cuplului - Louise, Nicolas şi Aymeric.

Informaţiile despre circumstanţele în care s-a produs accidentul şi cele despre starea de sănătate a prinţului belgian erau destul de vagi în cursul dimineţii de miercuri, însă accidentul "nu părea să fie prea grav", spisese purtătorul de cuvânt al Palatului regal belgian, Bruno Nève de Mévergnies.

Cotidianul local Tiroler Tageszeitung, care a dezvăluit în premieră informaţia, evoca "răni grave" în zona abdomenului, însă prinţesa Claire a dorit să transmită un mesaj mult mai liniştitor: "Este amabil din partea dumneavoastră că doriţi să aflaţi veşti despre noi. Pot să vă spun că totul merge bine", a declarat ea, miercuri dimineaţă, prin telefon, cotidianului belgian Le Soir.

Prinţul Laurent este supranumit "copilul teribil" al monarhiei belgiene, din cauza pasiunii sale pentru excesul de viteză.

În februarie 2012, prinţul Johan Friso al Olandei, fratele prinţului moştenitor Willem-Alexander, a fost victima unui accident de schi mult mai grav, în urma căruia a intrat în comă, iar starea acestuia nu a suferit de atunci modificări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici